...:::Dream:::...

i dream you in the moon
i dream you in the soon
why i dream you?
because
i love you
i miss you
and
you are only one in my life!
forever...

D@R! $! T!NT@
~~M!$$_R@!N~~(^,^")

...::PUTERA RINDU::...


Kau bukan bulan
Tapi aku hairan
Merasa kabu ada cahaya rindu
Aku kah yang jadi pungguk???
kau juga bukan bintang
Mengapa nampak indah??
Ahh... kau selalu curi mata ku
Sehingga aku jadi sang pemuja
Jangan salahkan aku
Ada aura mengetuk jendela ku yang berbentuk hati
Katanya..
Kau adalah Putera Rinduku..

D@R! $! T!NT@
~~M!$$_R@!N~~(^,^")


perlukah aku menceritakan hal ni...
yang pasti da lebey smgu menda ni dok kat draf...
sbb aku sakit hati...
aku pon post la kat sini...
buat yg terasa tu sorry ekk
da memang perangai ko mcm tu..
mmg x ley nak buat apew lah kan
dlu adew mamat yg suka kat ang...
ang mainkan ati dia
sampy aku sian tgk dia
kena halau macam kucing...
tu x pew lagi...
masa first2...
kata guy aku ensem.. nk ngorat la konon..
x bley blah...
last2 bila aku ngan "guy" aku da declare...
dia boleh kata
"aku minat 1 jew pic dia.. bukan aku suka balak ko pon...
lagipon aku da ada kaple"
adew aku kesah kew ko adew kaple kew x??
lau ko adew kaple
jga lah "kaple" ko tu leklok..
x payah nk kacau balak aku..
dok follow blog balak aku..
dah x da keje kew??
siap nk ayat guy aku laks tuh..
wooiii pompuan.. sedarlah sikit..
ang tu pompuan...
lau dulu aku gado ngan kawan baik aku sbb ang..
aku saba ag..
ang kaple ngan abg angkat aku...
sampai dia iggnore aku..
pastu ang tggal dia..
skrg ang nak ggu guy aku laks??
pk lah sikit
ang mmg x suka tgk aku bahagia kew???
sengaja laks tu ley post sal balak aku..
soh follow dia balik...
wat the f**k la pompuan ni..
jgn pk aku diam.. aku x da perasaan k..
aku pon manusia jgak
sesungguhnya... ang la yang paling aku benci sekarang..
sbb tu aku dah block blog ang..
ang pk lah sendiri...

D@R! $! T!NT@
~~M!$$_R@!N~~(^,^")

..:::REALITI:::..


Semalam bukan mimpi

Semalam bukan impian
Semalam bukan fantasi
Tetapi semalam ialah realiti
Realiti datang tidak diundang
Realiti tidak akan kembali jika diundang
Realiti tidak akan pergi walau diusir
Realiti itu mendahului segalanya
Walau realiti itu pedih
Ia tetap penyeri hidup
Biar realiti itu datang
Jangan cuba lari dari realiti
Orang berani akan hadapi realiti
Pengecut jua lari berkejaran
Realiti itu bukan ciptaan insan
Realiti itu bukan permainan perasaan
Realiti itu takdir Ilahi
Tidak dapat diubah
Tidak dapat ditukar ganti
Realiti itu penyelamat hidup
Ada hikmah disebalik REALITI..

D@R! $! T!NTA
~~M!$$_R@!N~~(^,^")

..:::CINTA:::..

Cinta itu mainan kata
Tertera dimulut terpadam dihati
lakaran dikertas tak bermakna
Cinta itu bisa rasanya
Terhanyut pergi membuai masa
Berkait cinta bersulam rindu

Setiap hari bagai setahun

Tak dapat tertahan rindu dihati
Cinta itu bukan semuanya benar
Kata dimulut sentiasa terungkap
Mutiara cinta terhanyut lalu

Cinta itu bukan sempurna

Ada juga cacat celanya
Walau ia rasa bahagia
Hanya dimata bukan dihati

Cinta itu tak pernah berjaga

Penuh dengan penipuan
Penuh dengan kesengsaraan
Membuat insan tercari-cari


Cinta sejati tak pernah wujud


Akan tetapi

Cinta itu bak sepoi angin
Sekali lalu terasa sentiasa
Cinta itu bak mawar merah

Walaupun layu masih berbau harum

Cinta itu tiada penghujungnya
Hanya KASIH mengatasi segalanya
Kerana cinta pernah tewas pada KASIH
-----------------------------------------------------------------------------------------------

D@R! $! T!NT@
~~M!$$_R@!N~~(^,^)

Husna amat suka pada kanak2..
suka giler..
n
Husna pnah gaks jadi baby sitter... :-p


comel kan diorang nih....
x tau lah kan tapi setahu husna...
orang yang suka baby ni....
baby cepat suka dia balik...
n
org yg pretending bt2 suka baby...
baby tu akan x suka dia balik...


x tau lah... tapi husna da banyak kali buat observation...
and the result mcm tu...
huhuhu...


ni my picha with "pak cik rahim"
penjaga mase kecik2 dulu...
dulu aku memang suke rambut pendek macam lelaki
sampaikan...
nama aku ditukar dari nazratul husna
ke..
"mohammad nazra"
cz aku mmg rambut pendek...
wakakkakaka...

glew ganaz...

dak yang comei ni laks..
nama nyew nurul ezany....
pagil dia nurul jew....
comel glew adik sedara aku nih
di sebabkan ke-comei-lan dak nih...
pic dia aku buat wallpaper kat hp aku...
siyes comel...
bila balik kampung jew....
mesti aku kene "jaga" dak nih...
weee~~~~~~~~

ni laks nama nya Nurul aishah...
nama macam baik jew...
tapi hyper aktif betol...
x ley dok diam... menjerit jew keje dia...
lau sehari x jerit mmg adew x kene lah tu..
huhuhuh...


D@R! $! T!NT@
~~M!$$_R@!N~~(^,^")


SiApAkAh aNdA???


SiApAkAh aNdA???
SiApAkAh aNdA yAnG mEnGuMeN bLoG kU..
SiLe TiNgGaL kAN nAmE aNdA...

~~TQ~~

D@R! $! T!NT@
~~M!$$_R@!N~~(^,^")

AkU RiNdU DiA...


x tau nape malam ni husna teringat dia....
orang yang pernah husna letak kan salam hati husna...
orang yang pernah husna sayang...
orang yang pernah husna cinta....




aNdAi aKu dApAt MeMiLiKi kAmU....
AkU aDaLaH iNsAn yanG PaLiNg bErTuAh...



AkU mAsiH bErHaRaP uNtUk iTu..
bErHaRaP sAnGaT...

.::dan::.

mGkiN sAtU mAsA...
sAyA dApAt LuPaKaN AwAk..
sAaT iTu pAsTi tiBa...

.::CuMa::.
sAyA PeRLuKaN PeNjELaSaN
SeMua-Nya MaSiH KaBur...

~~end~~

D@R! $! T!NT@
~~M!$$_R@!N~~ (^,^")

JaMuAN RaYeRRR!!!

~~14/10/2009~~
MeMoRabLe dAte FoR M3 n mY cLaSs..
.::DMT15::.
BiAR PuN KeLaZ KaMi aGaK pEliK..
TAPI...
KeJeSaMe AnTaRa KaMi MmG GeMpAk!!
I LoVe YoU aLL'zZ
EveN PeNaT tApi MmG BeSt..




NieW La Si PeNjAGa DaDiH.... SeDap...
AbIs 200 BeKaS DaDiH HaKu BuAT..
X CuKuP...
(^,^")


HaKu Wid KaK dIaNa(mY sEnIoR)...
OnE GrOup In MuEt...
(^,^")

Niewh My "JiRaN"... NamEw Die... IDYAN...
SwEeT mCm OrG DiEw KaN???
ShE My CLaSsMaTe...
ALSO....
My BeStFwEn...
(^,^")




Ok Kew pIcHa Nieyh??
SiOt JeW...
By The WaY... SweEt PhOtO...
(^,^")




Allz Of ThIs PicHa My ClaSsMate..
ALSO....
My BeStFwEn...
gurlzz.:: HusNa, zA,YaN,DaYaH, Mas N Mia(kat belakang)
boyz.:: FaRit,CoMeY,AbG NaJmi,aMiN,ZuL,SiLmI n CaPix

Yg x DeW.:: FarEhAN,FakH,ChAn,PaLi,AmMaR,HiZZuAn,TiNeSh n SeRidaRan

(^,^")




MaS n M3.. TuKaNg JaGa GeRaI....
ALSO....
She My BeStFwEn SiNce SeM 1..
EvEn PnAh "GaDoH"..
hikhikhik... X MaTaNg Ag MaSa Tuh....
(^,^")




Mas,FaRiT n M3..
ALSO...
My DaDih WiD CrEaMeL PuDiNg..
YuMmY!!
(^,^")




WiTh ThEm..
SwEeT x??
(^,^")




OuR SiMpLe StALL...
BuT...
MeNaNg KoWt...
"GERAI TERSANTEKK"
CaYa Lah...


::,KrEdiT tO.::
HaKu,FuZa,IdYaN,DaYah,Mas,
SilMi,FaRit,FarehaN,CapiX,ComeY,FakH,aMiN,NaJmi,zuL


(^,^")




FaRiT Wid M3..
MaCaM KeNaL JeW CaMeRa TuH...
BeRsAmA MpP KeRoHaNiaN...
.::AmeeN::.
(^,^")




YeaYyYy.... GeraI KiTa meNaNg...
FaRiT X reaDy...
AdEss...
(^,^")




HeYY!!!
WaIt... TheY NoT reAdY LaR...
HaDoiiii...
1 MoRe TiMe PlEaSe...
(^,^")




My LoVeLy ROoMaTe...
LurVe heR...
JusT sHe CaN UnDeRstaNd My PrOb..
OnLy HeR..
wiThOuT HeR..
who i'am...
ALSO
mY BeSt FwEn 4 eVeR
(^,^")




ShOoT MaSe NgAh SiaP kAN gErAi..
CoMot NyeW...
UiKkKsSsS... TwO PhOnE...
(^,^")




mY StALL....SiMpLe...
BuT..
FuLL Of SwEeT MeMoRy..
(^,^")



CaPiX....
DaK NiEyHh... JaaT..
CoZ DiEw NaKaL... HaKu SLaLu CuBiT DiEr..
AdEq Ku JgaK KaN..
DiER GaKs SlALu NyAKaT HaKu N zA..
(^,^")


FaKh n CoMei...
My ClAsSMaTe...
HeNsEm x??
faKh SpoRtiNg.... CoMeI LaKs... FwEn SiNce StaNdaRt 6
(^,^")



FaRiT..
Pk IdEa mcM ManEr NaK HiaS StaLL..
BluRrr...
(^,^")


Ni NaMeRnYer X DeW KejEr...
BuSaN TgGu MaSe NaK MeNgUnDi...
GuEsS...
wHiCh MiNe's???
weeeeeeeeeee~~~
(^,^")




D@R! $! T!NT@
~~M!$$_R@!N~~
(^,^")



.::KeHiLaNgAn::.


Pernah tak korang rasa kehilangan....
sekarang rain rasa kehilangan yang teramat sangat...
hidup rain rasa kosong...
macam zero... nothings...
bila dia ada... rain abaikan...
rain buat tak peduli...
tapi sekarang bila rain peduli pasal dia...
dia buang rain balik...
RAIN MENYESAL GILA!!!!
sekarang dia da jauh sangat2 dari rain...
mungkin dia dah BUANG rain dari hati dia...

tipulah kalau rain kata rain benci dia
tipulah kalau rain kata rain tak sayang dia...
tipulah kalau rain kata rain x rindu dia...

rain sayang dia...
rain rindu dia...

INSAN yang pernah rain luka kan...
maafkan rain...
rain x da niat nk luka kan awak...
dan mungkin luka tu buat awak benci saya..maaf...

831 sangat2



LALUNA...

selepas kau pegi
tinggallah sendiri ku disini
ku merasakan sesuatu
yang tlah hilang didalam hidupku

dalam lubuk hatimu
ku yakin kau pun sebenar nyata
inginkan le~pas dari ku
tahukah kau kini ku terluka


bantu aku membencimu
ku terlalu mencintaimu
dirimu begitu
berarti untuk ku

kau telah mencinta
tapi cinta itu kasihmu
inilah takdir bagiku
hilanglah damba dikala hampa

lupakan ku dalam tidur
yang pernah mencintai mu
kau memang tercipta
bukanlah untuk ku

selepas kau pergi
tinggallah disini ku sendiri
ku merasakan sesuatu
yang tlah hilang didalam hidupku

lalalalaaa.....



Lagu ni buat awak....
kalau awak rasa awak bahagia ngan dia...
just go..saya doakan kebahagiaan awak...
"saya x boleh paksa org suka kan saya...rindukan saya...sayangkan saya"
cinta x semestinya milik kita... melihat orang yang kita cinta bahagia bersama org lain... adalah PENGORBANAN CINTA...

Kenangan2 kita x mukngkin saya lupakan...
sampai bila2..


andai Awak baca enrti ni...
maaf..
Maaf jika call2 saya msg2 saya ggu hidup awak selama ni...
.::MAAF::.

~end~

D@R! $! T!NT@
~~M!$$_R@!N~~(^,^")

mY ZoDiAC.....N...MeAniNG

.::ARIES::.


Active and dynamic
Decisive and haste but tends to regret
Attractive and affectionate to oneself
Strong mentality
Loves attention
Diplomatic
Consoling
Friendly and solves people's problems
Brave and fearless
Adventurous
Loving and caring
Suave and generous
Emotional
Aggressive
Hasty
Good memory
Moving
Motivate oneself and the others
Sickness usually of the head and chest


sume nih betol....
especially kat kepala n chest tu...
siyes....
hurmmmmm....
sayew copy paste kat FB ja..
hehehhehe

~~M!$$_R@!N(^,^")~~

KiSaH ToDaY

PePaGik TaDiK.... da PoSt 1 KaN??
So sKrG nGaH BOoOoOsaNNnNNN glew...

AL-KISAH....
pAgI-PaGi taDik uJaN leBaT Glew....
SeDap Glew TDOQ....

TheN daPat Msg DarI akak KaT LIBRARY....
sUh JumPa dIa...
CoZ naK SuH aKu BaGi KaD JemPutan JaMuAnRaYa...
kaT En JUD N En ARiFF
LaWa Siottt....
TgK la SapEW YanG dEsiGn...

huhuhu....
by the way...
MmG PuAs atI...

PasTu TgK DeWan....
PakCik Pin CaKap....
baCk DroP nnT dIa Bt KaN...
AlHamDulIlLaH....
SeNaNg KeJe Aku....

PasTu Beli MaKanAn KaT KaFe..
DapaT 1 CiteW...
KaFe MlM nK buKaK baLiK...
YeaHHHHHOOoOooOoO...!!!!
RinDue NaK maKaN KuEh TioW KunGfOo...
heeeeeeee....
Plus RiNdUe KaT dia...
heeeeeeeee....
siaPakah???
plus++ LeY MintaK UeT rAyA...
heeeeeeeeeeeee

D@R! $! T!NT@
~~M!$$_R@!N (^,^")~~

UpLoaD pIc KoRaNg...<3



Macam Yang aku janji kan....
ni lah pic korang dak2 MPV....
siyes rindu gilew kat korang......

alin,ernie, ila, woon,pedot n lily


luqman,faris and shad..



ni laks my best fwen but my enemy also...(^,^")


ni my BM teacher.. Pn Azah....
siyes rindu dia bebel.. huhuhu... tambah2 lg Pn norliza...
heeeeeeeee......



ni laks my JunioR... rindue diorang gaks....
aku RapaT NgaN diOrang....


huhuuhuh
AkHirNyA DaPaT GaK AkU uPlOad pIc-PiC nIh

D@R! $! T!NT@
~~M!$$_R@!N (^,^")~~

AkU RiNdU KaMu MPV....

Al-kisah........
skrg dah kul 2.15 minit pagi... eiiii sejuk gilew... tapi mata ni degil x reti nk lelap...
tetibe td kat page mana tah aku nampak beberapa ekor lembu.... siap adew nama ag... moo.... huhuhuh

last2 minda aku melayang kat seseorang yg paling aku rndu wat masa ni...
LEE WOON HUI.. nama yg x pnah lupa dr otak aku nih..(walaupon slalu jd pelupa.. heheh)
BUKAN aku x ingat kat dak2 MPV len... tp aku kan "rapat lebey" ngan gul nih...
tapi... nape tgk moo tu aku ingat dia???

al-kisah skali ag....
Masa aku form 5 aku n the gang kene wat project MPV... by the way b4 aku melalut lebey.... MPV stand for Multimedia Produksi Visual.. Kelas masa aku form...(pengerusi kelab nih.. huhuhu...)
then.. kene wat proposal laks... aku wat sal mickey mouse yg encem tuh... biasalah zaman budak2... hehhehehe.... yg woon laks x tau nk wat apew...
then dia bt la si"moo" nih....
so andai kata woon terbaca.... heeeeeeeee soli ooo...
aku just rindu sgt2 kat korang....
cam faris(org kaya aka otai kelas),alin(pembantu otai),ila,amir,shad,ehsan,naquib,ana,ija,
ernie,zul(chik),sathis,woon,lily,pedot,dian n amira
...
bila lah aku dapat jumpa korang balik.... nanti aku rajin aku upload pic2 kelas k... ni aku gune wire cam s**l... nk upload 1 pic pon makan 1 jam lebey... huh.... padan muka haku kena tggu lama... sian aku kan???
wakakkaka...
dah banyak aku melalut...


BY THE WAY....
today i feel very2 NOOBS....
dun ask y....
sum1 plz giv me ur shoulder....
jz wanna crY....
not in GOOD mood...
plus marks kuiz haku dapat 7.5 ja...
argghhhh....
andai dapat ku undur masa....

choww!! tdoq ngan tangisan... walla....
sambil pelok cico yg da nk tercabut matanyew...
sum1 plzzz bg aku 1 lg teddy...
wakakkakak.....
papai...


D@R! $! T!NT@
~~M!$$_R@!N(^,^")~~

AkHiRnYa.....

YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Akhirnya aku da ley edit layout nih sendri tanpa sesapew ajaq aku....
walla.... puas ati beb......
1 ari suntuk ngadap benda alah ni.... wakkakakkakaka
macam sengal laks.....
huhuhuhuh............
nak try menyelami lagik...

TenTaNg DiA..........

DIA......
Insan yang paling AKU sayang.........
Insan yang dapat menerima diri AKU seadanya...
Bila AKU bersama DIA... Senyuman AKU tidak lekang dari bibir...
Senyuman DIA membuatkan hati AKU resah...
Bukan kerana resah gelisah...

TAPI.....
Mungkin AKU tidak dapat lagi melihat senyuman itu...
Mungkin untuk selama-lamanya...
DIA membuatkan AKU rasa bahagia....
Ketulusan hatinya...membuatkan AKU hilang arah...

AKU membuat keputusan silap yang amat besar..
Apabila AKU melepaskan tangan DIA buat kali terakhir..
AKU tak boleh tinggalkan DIA...
Kerana AKU menyintai DIA...

KINI...
Segalanya musnah oleh perbuatan AKU sendiri..
DIA mulai jauh dari diri AKU...
AKU menyesal....
Pinta DIA untuk AKU berubah...
AKU yakin untuk berubah...

TAPI...
Yakinkah AKU??
DIA akan menerima AKU kembali???

Bukan AKU pinta JALINAN ini terjadi...
DAN...
Bukan AKU pinta JALINAN ini diakhiri...

Namun HARAPAN di dada masih menggunung..
Keikhlasan dihati AKU hanya untuk DIA..
Hanya DIA yang AKU sayang...

LANTAS.....
AKU...........
AKU lemah..........
AKU tak berupaya lagi....
AKU redha..........

Apa pun yang terjadi...
AKU akan meneruskan hidup AKU..
Walau tiada sinar yang akan menerangi....
AKU akan meneruskan hidup AKU...
Walau dia tiada di sisi AKU....

MEMORI yang terjalin...
membawa 1000 ERTI kepada AKU..
AKU mendoakan DIA bahagia...

AKU redha....




D@R! $! T!NT@
(^,^")
M!$$_R@!N




Rini kelas abih awal.... so x dew pew nk buat.... aku bukak la memori plkn dalam lappy aku nih.....aku rindu kat korang.... caya lah CHARLIE....
rindu dak2 plkn... bila nk jumpa balik pon x tau.... yg paling aku rindu mesti lah nad,fatty,wanis,peah(x cukup sel),siti, lia, mulia,fiza,nani,nana,didi,ruby,dak2 cina... aduusss da lupa laks nama korang.....
yg laki laks... cam shah, tinesh, zaidi, n lelain...banyak da lupa(tue dah aku nih)
cip...yg aku tau dia sambg stdy kat lim kok wing.. fuhh caya lah cip...
Wanis... kalo sesapew dak2 plkn yg follow kamu soh dia follow usna skali ekk.....
gilew rindue.....husna ingat nk wat reunion lah gini... but girls only... kat epoh maybe... nnt ape2 msg husna... :(( rindu nieyhhh....

*atas sebab aku guna wireless.... picha2 gagal nk di-upload.... :p (sebenarnya malas nk tggu)
*akan di-update lagi pada masa akan datang bila husna balik umah.. hehehhehe



selamat hari raye bt sume.....
nk letak picha rayew laks rasa nyew....
my lovely family.

lovely couple... mr N mrs hussain...
di pagi raya...


nazri,abah,mak,kak atun n nadia...
uiksss... mana nazra....
<<tukang amik picha>>



my siblings...
nazratul husna..muhammad husnun nazri.. niswatul husna.. nadiatul husna..
nazra,nazri, kak tun n nadia





kak tun n NaZrA



raya kali ni kurang meriah cz nazri(adeq haku) nk exam pmr thun ni...
so raya lebey kurang jew

~~M!$$_R@!N~~

;;

Template by:
Free Blog Templates